Remedii naturale pentru detoxifierea organismului

market-101412

După toate sărbătorile de iarnă, Paşte, 1 Mai, plus nunţile şi petrecerile ocazionale, corpul tău este epuizat. Detoxifierea este procesul de eliminare a substanțelor toxice din organism. Nighat Bhatti, Directorul Institutului pentru Ştiinţa Alimentaţiei din Pakistan, recomandă câteva modalităţi la îndemână.

Datorită mediului în care trăim și a tipului de alimente pe care le consumăm, este absolut esențial să dezintoxicăm organismul în mod regulat, datorită poluării excesive și a toxinelor acumulate. Creșterea aportului de apă este forma de bază de dezintoxicare, dar există şi alte modalităţi interesante de a utiliza alimentaţia în beneficiul tău.

Bucătăria ta este sanctuarul sănătăţii tale, şi deci trebuie să o utilizați pentru a vă îmbunătăţi sănătatea prin utilizarea de ingrediente adecvate, permiţând dezintoxicarea organismului tău. Experţii în nutriție recomandă utilizarea maximă de zaharuri naturale în dietă. Zaharurile de fructe și cele naturale în general conţin fibre care ajută la curăţarea corpului. Vara, limonada nu trebuie să lipsească din fiecare gospodărie. În loc să folosiţi zahăr, înlocuiţi-l cu miere și un vârf de cuțit de sare, acest lucru va permite organismului tău să absoarbă toate substanţele nutritive și, de asemenea, păstrează aroma de limonadă.

Sărurile de baie sunt o modalitate foarte bună pentru curățarea organismului. Dizolvaţi-le în cada de baie și lăsaţi corpul să se bucure de această plăcere. Nu numai că revitalizează şi curăţă pielea, dar sărurile sunt absorbite şi in fluxul sanguin şi curăţă intern corpul tău.

Există mai multe băuturi făcute în casă pe timpul verii care servesc ca antioxidanţi. Sucurile din din morcovi negri și rădăcini de sfeclă, de exemplu, conţin substanţe care ajută inima.

Adăugarea unei felii de lămâie şi o crenguţă de mentă într-o cană de apă detoxifică în mod miraculos corpul. Lămâia ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare și la arderea grăsimilor.

Bhatti recomandă, de asemenea, smoothie ca o modalitate foarte bună de a începe ziua și a te răcori într-un mod sănătos. Ia aproximativ 112 grame de varză sau salată verde, un măr, o banană şi o jumătate de ceaşca de pătrunjel verde, şi amestecă-le cu 2,5 ceşti de apă. Toate aceste ingrediente sunt bogate în antioxidanţi şi oferă energie, aşa că este o modalitate foarte bună de a începe ziua și, de asemenea, curăţă organismul.

Pepenele verde amestecat cu castravetele este un alt remediu de casă foarte eficient în curăţarea organismului. Legumele verzi în general au o valoare de detoxifiere imensă și ar trebui să adăugați cât mai multe legue diversificate în dieta zilnică.

Kalonji, semințele negre ale plantelor Nigella sativa folosite pentru condimentarea mâncărurilor asiatice, este un alt remediu antioxidant eficient, antibacterian și anti-inflamatoriu, disponibil în magazinele specializate. Kalonji ajută la astm, sângerări nazale, arsuri, tuse şi congestii, constipaţie, diabet şi infecţii ale urechilor. Pentru a reduce problemele de iritare a pieptului și stomacului, adaugă o jumatate de linguriţă de ulei de Kalonji în lapte cald și bea-l. Pentru revitalizarea pielii, se amestecă trei linguri de miere, o jumătate de lingură de ulei Kalonji și o linguriţă jumătate de ulei de măsline, și se aplică pe piele de două ori pe zi.

Alte alimente locale și beneficiile acestora:

  • Chilli sau ardei iute: Acestea sunt cele mai bune pentru ameliorarea durerii, sănătatea inimii, lupta împotriva cancerului de prostată, şi stoparea ulcerelor. Încercați şi cu ardei grași.
  • Scorţişoara: În timp ce degajă aromele din alimentele unde se foloseşte, scorţişoara ajută la menţinerea arterele sănătoase, gestionează nivelul de zahăr din sânge, şi scade colesterolul.
  • Curcuma : Curcuma ajută la reducerea inflamaţiei la pacienţii cu artrită.
  • Pătrunjel: Acesta ajută să scăpaţi de pietrele la rinichi, atenuează surditatea, şi curăţă arterele.
  • Oregano: Are două elemente antibacteriene, timol și carvacol, care luptă împotriva infecţiilor. De asemenea, este bogat în antioxidanţi
  • Usturoiul: Conţine antifungice, beneficii antivirale şi antibacteriene, și ajută la curăţarea arterelor blocate.
  • Ulei de cimbru: Antiseptic şi antibacterian, și poate ajuta la combaterea infecţiilor MRSA, care sunt rezistente la alte antibiotice.

Leave a Reply