Pozitivism şi responsabilitate în magie

posted in: Metafizica | 0

VrajitorMagie şi pozitivism

Se spune că dacă zâmbeşti la Londra dimineaţa, zâmbetul va ajunge la Tokio seara. Acest principiu, care conduce toate magiile albe, a fost denumit rezonanţă morfică, şi a fost investigat timp de mai mulţi ani de biologul Dr Rupert Sheldrake de la Cambridge, autor a numeroase cărţi excelente bazate pe cercetările sale extensive asupta fenomenelor psihice. Dr Sheldrake sugerează că, dacă animalele dintr-o anume specie învaţă un nou tipar comportamental, alte animale similare vor tinde să înveţe acelaşi lucru cu mai mare uşurinţă; cu cât sunt mai multe animale care au învăţat, cu atât mai uşor devine pentru celelalte animale similare să înveţe aceleaşi lucruri.

Astfel, dacă practici magia pozitivă şi răspândeşti bunăvoinţă, poţi intensifica cu adevărat energiile benigne ale Pământului şi Cosmosului. Chiar şi practicile eliminării influenţelor psihice şi magia bazată pe conexiuni pot avea o focalizare creativă, dispersând sau transformând energiile redundante sau negative, de exemplu prin îngroparea unui simbol negativist sau împrăştierea de ierburi în cele patru zări.

Magie şi responsabilitate

Adevărata magie nu e ca o prăjitură din care oricine îşi poate tăia o porţie sau din care nu îi mai rămâne nimic; seamănă mai degrabă cu o oală cu mâncare care nu se goleşte niciodată. La fel ca legendara căldare a lui Undry în miturile celtice, cu cât pui mai multă bunătate în ea, cu atât creşte mai mult în bogăţie şi cantitate. Căldarea lui Undry, una din cele patru tezaure principale în mitologia celtică, este o sursă nesecată de hrană, are puteri tămăduitoare formidabile, şi poate învia morţii, redându-le viaţa anterioară sau o nouă viaţă.

Aflată pe insula Arran, poate fi accesată prin magie sau cercetări spirituale, şi mulţi învăţaţi cred că aceasta a fost sursa de inspiraţie pentru Sfântul Graal. Dar când foloseşti magia trebuie să iei doar atât cât ai nevoie; nu trebuie să ceri bogăţii, dragoste perfectă, frumuseţe eternă, tinereţe, un loc de muncă fabulos, sau câştiguri la loterie.

Deci, magia nu îţi este de ajutor pentru a te ajuta pe tine însuţi. Nu poţi da zeilor sau zeiţelor lista ta de dorinţe şi apoi să te aşezi confortabil aşteptând să ţi se îndeplinească dorinţele. Divinitatea din tine te ajută să străluceşti, deci trebuie să âţi impui standarde mult mai înalte decât cineva care crede în iertarea păctelor.

Dacă greşeşti, nu poţi să ceri pur şi simplu scuze zeului şi să pleci fără a îndrepta greşelile, sau cel puţin a învăţa din ele. Confesiunile pot fi bune pentru suflet, dar magia impune mai mult decât atât: trebuie să porţi cu tine consecinţele faptelor, cuvintelor şi gândurilor tale, întrucât puterea unei binecuvântări sau blestem pot fi chiar mai mari asupra expeditorului decât asupra destinatarului ţintă. Trebuie de asemenea să te asiguri că nu vei face niciun rău nimănui pe perioada vrăjitoriei. Dacă descânţi pentru răzbunare, atunci efectul descântecului se va rpsfrânhe întreit asupra ta.

Sursa: http://www.aluzii.ro/011-ghidul-vrajitorului-amator-introducere-pozitivism-si-responsabilitate/

Leave a Reply