Ierburile în medicina alternativă şi magie

Ierburi

Există o lungă tradiţie în folosirea ierburilor pentru tămăduire în medicina alternativă, dar ele au şi alte utilizări. În ritualurile de tămăduire, poţi folosi farfurii pline cu ierburi plasate pe marginea patului în camera unde se găseşte bolnavul, sau pe altarul tău pentru tămăduiri, lângă un simbol, fotografie, sau numele persoanei care va fi vindecată.

Ierburile sunt foarte bune şi pentru suport emoţional şi dezvoltare spirituală. De exemplu, dacă eşti stresat după o zi obişnuită de condus maşina într-un trafic aglomerat sau pe autostradă, poţi fi ajutat de un săculeţ cu ierburi tămăduitoare sau protective plasat într-unul din buzunarele compartimentate ale maşinii tale.

Practic, ierburile pot fi folosite pentru puterea lor în aproape orice tip de boală, sau în magie prin ritual sau descântec.

Întrucât există o mare varietate de utilizări, vei avea nevoie, probabil, să te aprovizionezi cu o mare cantitate de ierburi. Din fericire ierburile sunt, în cea mai mare parte, foarte uşor de crescut, şi au un caracter ornamental. Dacă ai o grădină poţi dedica o mică suprafaţă cultivării ierburilor. Alternativ, poţi realiza o mică grădină chiar în locuinţă, cu ierburi cultivate în vase, astfel încât vei dispune în permanenţă de suportul energetic al acestora. Odată culese, toate ierburile pot fi folosite proaspete, de exemplu pe altar, sau uscate, în săculeţi de tămăduire sau păpuşi.

Fiecare iarbă are propriile sale caracteristici şi puteri naturale, putând fi folosite în scopuri duale. Dacă, de exemplu, foloseşti ienibahar pentru o persoană cu probleme digestive sau de gât, atât tu cât şi persoana care trebuie vindecată pot fi ajutate, ca bonus, să le revină norocul, datorită altei proprietăţi magice a acesteia. Deşi cele mai multe utilizări magice ale ierburilor sunt pentru boli fizice sau emoţionale, şi deci în cele mai multe cazuri sunt folosite pentru oameni (dar şi pentru animale) în aceste scopuri, ele pot fi folosite şi în descântece pentru anumite locuri. De exemplu, ierburile pentru vindecarea rănilor, precum lavanda, sunt de asemenea potente în ritualuri pentru tămăduirea Pământului sau pentru eliminarea poluării.

(Sursa)

Leave a Reply